בשורה לתושבי רמלה: מהפכת תאגידי האנרגיה ברשויות המקומיות בדרך לעיר
המהלך יוזיל עלויות, ישפר את השירות ויפחית את זיהום האוויר. בנוסף תקודם תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר.
שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט המדיני ביטחוני, אלי כהן, קיים יחד עם ראש העיר מיכאל וידל, ממלא מקום ראש העיר, מאור אשש וסגן ראש העיר, אברהם דז'ורייב ביקור מקצועי בעיר.
השר וראש העיר דנו בהקמת תאגיד אנרגיה בשיתוף חברות מהמגזר הפרטי, מהלך שיביא להתייעלות באנרגיה בתשתיות, יאיץ פרויקטים, יחסוך בהוצאות ויפחית את זיהום האוויר באזור. כחלק מהביקור, סוכם גם על קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל בעיר ופיתוח תשתיות המים והביוב, כדי לסייע בקידום תוכניות הבניה תוך הגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום.
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן: הקמת תאגיד אנרגיה ברמלה היא בשורה עבור תושבי העיר והסביבה, התכנית תשפר את איכות החיים של התושבים, תביא לחיסכון באנרגיה ותאפשר לעיר להשקיע יותר ברווחה, בחינוך ובפיתוח תשתיות. הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תשפר את נראות פני הרחובות ותסייע בקידום תוכניות הבניה באזור. יחד עם ראש העיר ידידי מיכאל וידל, נפעל לקדם את רמלה כעיר ירוקה אשר תספק את צרכי האנרגיה מאנרגיות מתחדשות ולא מזהמות, דבר שיתרום רבות לאיכות הסביבה"
ראש העיר רמלה, מיכאל וידל: "אני מברך על ביקורו של השר אלי כהן וצוות משרד התשתיות והאנרגיה ברמלה. בפגישה דנו בקידום פרויקטים קריטיים כמו הקמת תאגיד אנרגיה מתחדשת, הרחבת השימוש באנרגיה ירוקה, אגירת אנרגיה והטמנת קווי מתח גבוה. המפגש הזה מהווה צעד חשוב להמשך פיתוחה של רמלה, ואני מודה לשר כהן ולצוותו על התמיכה ושיתוף הפעולה המוצלח".
תאגידי האנרגיה המשותפים יאפשרו לרשויות מקומיות שיבחרו באפשרות זו, להאיץ את קצב התקנת המערכות הסולאריות, מתקני האגירה ועמדות הטעינה לכלי הרכב החשמליים בשטחיהן. כמו כן, התאגידים יאפשרו לרשויות המקומיות להתייעל בצריכת האנרגיה שלהן ולנהל אותה בצורה טובה יותר. מהלך זה יסייע להן לחסוך בהוצאות שוטפות ולתעל אותן לטובת שיפור השירות לאזרח, בד בבד עם הפחתת פליטות גזי חממה. מנגנון זה, של הקמת תאגידי אנרגיה משותפים, יאפשר להאיץ את הביטחון האנרגטי באמצעות מעבר לאנרגיה מקיימת – אנרגיות מתחדשות, אגירה, כלי רכב חשמליים והתייעלות באנרגיה. כל אלו, ישפרו את החוסן באנרגיה של הרשויות המקומיות, בין היתר במתקנים חיוניים הנדרשים לרציפות תפקודית בעת חירום, כדוגמת מרכזי קליטה לשעת חירום במבני ציבור וחמ"לים רשותיים.
הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תצמצם פגיעות בקווי ההולכה, תשפר את פניי העיר ותפחית את מגבלות הבנייה והתכנון ברחבי העיר. הטמנת קווי המתח הוא פרויקט ארצי בעל חשיבה רבה למשק החשמל, שיושקעו בו למעלה מ-20 מיליארד שקלים בשנים הקרובות ויאפשר לרשויות למקסם את השימושים בקרקע ולצמצם את הפגיעה בנוף.
לעדכונים שוטפים:*🎯
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו
https://chat.whatsapp.com/HtDIwgScwIm5XpuS4CvmXU
בברכה,
צוות "שישי בעיר"