הוועדה המחוזית מרכז אישרה להפקדה תכנית בניינית בלוד, שתחליף את תמ"א/38
הוועדה המחוזית מרכז בראשות עו"ד מיכה גדרון החליטה ביום ה- 07.08.24 להפקיד תכנית התחדשות בניינית לעיר לוד. התכנית קודמה ע"י הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית לוד, ונערכה ע"י משרד 'מזור-פירשט אדריכלים'
התכנית הבניינית של לוד תאפשר תוספת של כ- 3,400 יח"ד במתחמים שונים. בשלב הראשון תתאפשר הוצאת היתרים לטובת התחדשות וחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה בהיקף של עד 650 יח"ד ובהמשך בהתאם לכושר הנשיאה של התשתיות העירוניות והשטחים הציבורים.
התכנית קובעת את מסלול ההתחדשות של הבניין, בין אם בחיזוק ותוספת ובין אם בהריסה ובנייה מחדש, ומאפשרת איחוד חלקות ותוספת שטחי ציבור במפלס הקרקע. התכנית חלה על מבנים קיימים המשמשים למגורים, ואינה חלה על מבנים המיועדים להריסה, מבנים לשימור ומבנים צמודי קרקע.
התכנית קובעת הנחיות עיצוב אדריכלי, ומסווגת את אפשרויות ההתחדשות של כל בניין לפי מיקומו במרקם העירוני. היא קובעת שלושה מנגנונים להתחדשות: אזורים לבנייה מרקמית נמוכה עד 4 קומות, אזורים לבנייה מרקמית נמוכה עד 5 קומות ואזורים לבנייה מרקמית עד 9 קומות. לכל אחד מהאזורים תפקיד שונה במערך העירוני, תמהיל שימושים ייחודי ותבנית בנייה אופיינית. בהתאם לסיווג זה ניתנו זכויות בנייה, הוראות בינוי והנחיות להקצאת שטחי ציבור.
יו"ר הוועדה המחוזית מרכז, עו"ד מיכה גדרון: "התכנית הבניינית קודמה בשיתוף פעולה עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועם עיריית לוד. התכנית מחליפה את תמ"א/38 ומאפשרת חידוש מבני מגורים תוך מתן מענה המותאם לצרכי העיר".
מנהל אגף תכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית, גורי נדלר: "התכנית שאושרה להפקדה משלימה את המהלך הגדול של ההתחדשות העירונית בעיר לוד שהובילה העיריה ביחד עם הרשות להתחדשות עירונית. לאחר מאמץ מרוכז של השנים האחרונות באישור תוכניות רבות וגדולות לפינוי בינוי, יזמו הרשות להתחדשות עירונית תוכנית משלימה שתאפשר התחדשות של מבנים בודדים שלא נכללו במתחמי הפינוי בינוי. התוכנית יוצרת למבנים אלו מתווה ראוי וישים כלכלית להתחדשות ולחיזוק בפני רעידות אדמה".
מתכננת מחוז מרכז , טלילה הראל: "העיר לוד נמצאת כיום בתנופת פיתוח והתחדשות: בנוסף לתכנית הבניינית, אושרו ומקודמות בעיר תכניות להתחדשות עירונית על רוב שטחי העיר. התכנית הבניינית משלימה את מתן המענה למבנים אשר לא נכללו בתכניות להתחדשות ולא ניתן להם פתרון תכנוני אחר ומציעה תבנית בניה מרקמית המאזנת את עוצמות הבינוי הגבוהות המוצעות בתכניות להתחדשות עירונית בתכניות אחרות".
קרדיט הדמיה: מזור פירשט אדריכלים.
לעדכונים שוטפים:*🎯
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו
https://chat.whatsapp.com/HtDIwgScwIm5XpuS4CvmXU
בברכה,
צוות "שישי בעיר"