*עדי נווה ושירלי כהן חברוני הן מנהלות במכבי שירותי בריאות ברמלה ולוד.
במסגרת התפקיד הן אחראיות על מתחמי החיסונים ודגימות הקורונה. ממש באמצע הגל החמישי תפסנו אותן לראיון אישי על משבר הקורונה,
ההתמודדות בשנה החולפת ובעיקר על האתגרים שבדרך.
המילים- קורונה, מתחמי חיסונים ודגימות- ממש כבר לא מרגשות את עדי נווה מנהלת מרחב רמלה במכבי ושירלי כהן חברוני מנהלת מרחב לוד. המילים הללו הן חלק בלתי נפרד מחייהן בשנתיים האחרונות. וגם אם יעירו אותן בלילה ויבקשו נתונים על מספר מתחסנים או שיגידו להן שמחר בבוקר צריך להקים מתחם חיסונים חדש- הן יעשו את זה במיומנות ובמקצועיות. ככה זה כשאתן חיות את משבר הקורונה מתחילתו.
"לכל אורך השנה החולפת וכמובן שגם עכשיו, בשיאו של גל הקורונה החמישי, אנחנו מתמודדות בכל רגע נתון עם מספר רב של משימות", משתפת שירלי. "מדובר בעבודה אינטנסיבית במציאות שכולה אי ודאות שיכולה להשתנות בקצב מהיר. אנחנו צריכות לתפעל יחד עם הצוות את כל מערך מתחמי החיסונים ודגימות הקורונה, להקפיד על ניהול קפדני של מלאי חיסונים, לייצר זמינות בתורים וכמובן גם לשמור ולדאוג לבריאותם של המטופלים ולטפל בתחלואה שוטפת".
חשוב לשמור על המורל של הצוותים
"לצד הטיפול המיטבי במטופלים חברי מכבי אנחנו נדרשות לשמור על בריאות הצוותים שלנו, כדי שנוכל להמשיך לתת שירות רציף ואיכותי לחברים", מוסיפה עדי. "חשוב להבין שגם אנחנו במכבי כמו שאר המשק פועלים עם כ"א חסר. יש הרבה עובדים חולים או שנמצאים בבידוד והעומס על אלה שנמצאים הוא עצום, במיוחד אחרי שנתיים כל כך אינטנסיביות. החיים לצד הקורונה יצרו מצב של שחיקה בקרב הצוותים שלנו ולכן אחת המשימות שלנו כמנהלות הוא לחבק אותם ולשמור על המורל הגבוה".
סדר יום משתנה ומאתגר
"סדר היום שלנו הוא לא קבוע ומושפע מהאירועים בשטח", מספרת שירלי. "אני יכולה לבוא בבוקר עם רשימת משימות ומטלות חשובות, אבל אז פתאום מתקבלת החלטה בממשלה לתת בוסטר רביעי לבני 60 פלוס וכל סדר היום שלי משתנה. אני נדרשת לגייס מחסנים, לארגן חיסונים, לבדוק מיהם אנשי הצוות הזמינים, לקבוע משמרות ועוד ועוד. אלו דברים שדורשים היערכות והתארגנות. אחרי שנתיים של התמודדות עם המגיפה אני יכולה להעיד על עצמי שכאשר המטרה ברורה וכולם ממוקדים קל יותר להניע ולהשיג תוצאות טובות. אני מרגישה גאווה שהארגון שאליו אני שייכת יודע להגיב באופן מקצועי לאתגרים אמיתיים ושיש המון שותפות וערבות הדדית בין כולנו"
לקום עם תחושת שליחות
"כל אחת מאתנו- אני ברמלה ושירלי בלוד קמות בבוקר עם תחושת שליחות והרבה אחריות לצוותים ולמטופלים", אומרת עדי. " במהלך השנתיים האחרונות למדתי שהמשפט- אין דבר העומד בפני הרצון הוא לא קלישאה במכבי אלא מציאות". למדתי שהדרך להצלחה היא על ידי רתימת המנהלים והצוותים בשטח. ולמורת העומס והשקיים- כולנו ערוכים ומוכנים לכל אתגר שיעמוד בפתחנו"
על דבר אחד שתיהן ממש מסכימות- הן בהחלט מוכנות לכל אתגר שבדרך, אבל בעיקר ומאחלות לכולם שהגל הנוכחי יחלוף כפי שהגיע, שתחלואת הקורונה תרד ושנוכל כולם לחזור לשיגרה בריאה".