בחודש נובמבר 2021 יזם האגף לשילוב חברתי בהובלת המרכז למניעה וטיפול באלימות במשפחה, ואגף החינוך בהובלת מדריכות שפ"י, תחרות כרזות עירונית לציון יום המאבק באלימות נגד נשים.
מטרת התחרות, להעמיק את השיח במסגרת בני הנוער על תופעת האלימות כנגד נשים, לשלב את התלמידים כשותפים במאבק כאשר באופן אקטיבי הם ייצרו כרזות וישמיעו את קולם כנגד התופעה.
במסגרת התחרות יצא קול קורא לכלל התיכונים בעיר לוד לשלוח כרזות לתחרות. טרם הכנת הכרזות, עברו התלמידים סדנאות במסגרת שיעורי כישורי חיים ושיעורי חינוך להעלאת המודעות, ושיח בנושא תופעת האלימות כנגד נשים. בסיום הסדנאות התלמידים יצרו כרזות מעוצבות ובהן משפט הנושא מסר בשתי השפות: עברית וערבית. שבעה בתי ספר הגישו כרזות לתחרות: התיכון הטכנולוגי נעמת, דרכא, אלעולה, נטעים, תיכון עתיד מדעים, תיכון טכנולוגי עתיד ותיכון סנט ג'ורג'. הכרזות נשלחו באופן אנונימי לסגל השופטות שהורכב מנציגות מטעם עיריית לוד ומטעם היחידה למיניות ומניעת פגיעה בשפ"י.
הכרזה שקיבלה את הניקוד הגבוה ביותר וזכתה בתחרות הינה הכרזה שהכינו תלמידי התיכון הטכנולוגי נעמת. בתיכון הטכנולוגי נעמת יצרו התלמידים מספר כרזות בכיתות שונות. בית הספר ערך תחרות פנימית בין הכרזות והכרזה הזוכה נשלחה לתחרות.
מתוך דבריהם של התלמידים שיצרו את הכרזה הזוכה: "את הכרזה יצרנו תלמידי שכבה י' בבית הספר. כפעילות הכנה שמענו על תופעת האלימות כנגד נשים והיקפה. התבוננו בכרזות שונות שהוצאו ופורסמו באמצעי התקשורת לאורך השנים וחשבנו על רעיון משלנו.
"חשבנו איזה מסר אנחנו רוצים להעביר ובאיזה אופן ניתן להעביר את המסר. חשבנו על הילד שחווה אלימות במשפחה. חשבנו איך הוא מרגיש ומה קורה מאחורי הדלת הסגורה. ומכאן תכננו את הכרזה שלנו. בהתחלה צילמנו תמונה של ילדים מהכיתה וחשבנו כיצד ניתן לטשטש את הפנים. החלטנו לעשות זאת באמצעות אימוג'י שיביעו רעיון נוסף ויעבירו את התחושות. לאחר מכן עיצבנו את הכרזה בפוטושופ במהלך שיעור עיצוב. מקווים שתהליך זה שעברנו ועברו התיכונים האחרים בעיר יהיה פתח לשינוי בחברה". את כלל הכרזות שנשלחו לתחרות, ניתן לראות בפייסבוק העירייה.
המרכז למניעה וטיפול באלימות במשפחה במסגרת האגף לשילוב חברתי נותן מענה טיפולי מקצועי לתושבי לוד והסביבה בנושא אלימות במשפחה, בדגש על אלימות במערכת יחסים זוגית. אנחנו מזמינים אתכם לא להישאר לבד! ניתן לפנות למרכז באופן עצמאי וכן ע"י הפניות מגורמים שונים בקהילה. טלפון: 08-9279035. הסודיות מובטחת. במצבי חירום, מעבר לשעות פעילות אגף הרווחה ניתן לפנות למוקד 106 הזמין 24 שעות ביממה או לתחנת המשטרה.