רצח רבין היה, רצח של מנהיג, רגע היסטורי בלתי נשכח שגרם לשבר לאומי. רצח שנותר ככתם על הדמוקרטיה הישראלית ותמרור אזהרה לסכנות שאורבות לחברה כאשר אי הסכמה בציבור מסתיימת בשלוש יריות הגודעות את חייו של ראש הממשלה.
26 שנים לרצח צוינו בבית הספר "בן גוריון" בטקס מרגש שבו קראו תלמידי כיתה ה של המחנכת סופי וולצ׳יס קטעי קריאה המתייחסים לצער, לכאב, לאי הסכמה לאלימות ובו זמנית החשיבות לקבל את האחר ולצעוד בדרך השלום.
המחנכות הקדישו את השיעורים להכרת דמותו ולנושאים בעקבות הרצח כגון: חשיבות הדמוקרטיה בישראל, סכנת האלימות לחברה ולמדינה ולקיחת אחריות על המילים. אלימות מילולית חמורה אף היא לא פחות מאלימות פיזית. יש לראות בדאגה כל מילה הנאמרת או נכתבת גם במרחב הווירטואלי.
בנאומו האחרון הדגיש רבין "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה יש לגנות אותה, להוקיע אותה ולבודד אותה". רבין האמין בערכים של סבלנות, דאגה לזולת וסובלנות כלפי האחר. אמירותיו וציטוטים מנאומיו שימשו את המורות לדיונים ולשיח מכבד, משפיע ומעצב.
מנהל בית הספר, שמילוביץ גלעד סיכם: "יום הזיכרון הוא הזדמנות חינוכית לחבר את התלמידים לזיכרון ולקשור אותם למציאות של ימינו. אחד הלקחים מרצח יצחק רבין הוא הצורך באיפוק, בריסון עצמי, בשמירה על תרבות שיח, כחברה דמוקרטית יש הכרה בחשיבותו של חופש הביטוי כזכות יסוד זכות הכוללת לשמוע ולהשמיע באופן חופשי ומאידך יש צורך בבחירה זהירה של המסרים ובלקיחת אחריות על המילים כמו גם על המעשים. חובתנו כאנשי חינוך להזכיר לכולנו את האחריות לעתיד החברה ולעיצוב דור שישנה את פניה.
עלינו לפעול לצמצום גילויי האלימות ולבסס את העקרונות הדמוקרטיים לשמירת החוק ולסובלנות כלפי הזולת .נקפיד על קיום ערבות הדדית, סובלנות, כבוד ואכפתיות ונאמר :" לא לאלימות."