באירוע מיוחד ומרגש שהתקיים השבוע במעמד כל הנהלת עיריית רמלה הושקה התכנית האסטרטגית בה מופיעים אבני הדרך למינוף יתרונותיה הרבים של רמלה לעשור הבא. ראש עיריית רמלה מיכאל וידל: "התכנית היא חלק בלתי נפרד מחזוני ליצור עתיד טוב יותר לתושבי רמלה בכל תחומי החיים"
בשנים האחרונות מצויה העיר רמלה בתנופת פיתוח אדירה בכל תחומי החיים. מיקומה של העיר במרכז המדינה על צירי תנועה מרכזיים, אתרי התיירות ההיסטוריים, בניית שכונות חדשות לצד התחדשות בשכונות הוותיקות, מעבר הבקו"ם לעיר, בניית בנק הדם ומרכז הדרכה של מגן דוד אדום, הקמתו של פארק תעשייה רג"מ, כל אלו הם חלון הזדמנויות לשינוי פניה של העיר. לשם מימוש הפוטנציאל של העיר וכחלק מתפיסת הניהול אותה מוביל ראש העיר, מיכאל וידל הדוגלת ביצירת תהליכי עבודה מעמיקים ובטיפוח מצוינות ארגונית, הושקה השבוע התכנית האסטרטגית של העיר לעשור הקרוב. התכנית משקפת מדיניות ארוכת טווח, מתאימה למציאות המשתנה ולשינויים המשמעותיים שעוברת העיר. וידל: התכנית היא חלק בלתי נפרד מחזוני ליצור עתיד טוב יותר לתושבי רמלה בכל תחומי החיים"
התכנית נבנתה בשיתוף פעולה של כלל המחלקות ואגפי העירייה תוך ניתוח מצב קיים, מיפוי צרכים וסקר תושבים, שימוש בגישות מתקדמות לתכנון ופיתוח עירוני, זאת במטרה להתאימה ליישום חזון העיר. התכנית תסייע רבות לפיתוח החוסן החברתי והכלכלי של העיר, הפיכתה למוקד ביקוש ומשיכת אוכלוסייה צעירה, עיר מובילה במצוינות וחינוך, מיתוג העיר כמטרופולין תרבות ופנאי ויצירת תעסוקה איכותית. בתחום השירות לתושב ביצעה העירייה תהליכי התייעלות מקיפים ושיפרה את השירות בכל תחומי פעילותה. החל מגיבוש אמנת שירות, דרך הפעלת מוקד עירוני, הנותן מענה מהיר ואיכותי לפונים, וכלה במציאת פתרונות יעילים המאפשרים השקעה גדולה יותר בתושבי העיר.
מנכ"ל העירייה, רונן עזריה ציין כי הגידול במספר התושבים בעיר והצפי לצמיחה נוספת בשנים הבאות, חייבו אותנו לעצור ולבצע חשיבה ארוכת טווח, הצופה פני עתיד, בדגש על
צרכי התושבים, התאמת שירותים עירוניים ומינוף מיטבי של נכסים קיימים.
התכנית האסטרטגית מציגה באופן מקיף את החזון, המטרות, כיווני הפעולה והצעדים הגדולים שיובילו ויקדמו את העיר והעירייה בשנים הבאות. לצורך גיבוש התכנית, בחרה העירייה בחברה חיצונית בהליך מכרזי, איתה התקיים תהליך חשיבה משמעותי ורב משתתפים. במסגרת התהליך גובשה תפיסה רחבה בנוגע למצב הקיים בעיר במגוון נושאים, שנידונה בצוות היגוי פנימי. בהתאם לכך, גובשו ואושרו מטרות העל שבהן תתמקד התכנית. בהמשך גיבשה העירייה צוותי עבודה ייעודיים, שכללו אנשי עירייה ונציגי ציבור, אשר דנו ופיתחו כל מטרה ומטרה. הצוותים בחנו מגוון רעיונות וכיוונים בכל תחום, וריכזו תובנות ששימשו כבסיס לניסוח כיווני פעולה אסטרטגיים למימוש המטרה עד שנת 2030. על מנת לאפשר יישום מיטבי של התכנית, שולבו ראשי אגפים ומנהלים רבים בתהליך. כל מנהל המופקד על תחום פעילות, הגדיר במסגרת התהליך, בעצמו ובלשונו, את התכנית הרב-שנתית שלו והצעדים הגדולים שבכוונתו לקדם בשנים הקרובות, בהתאם לחזון ולמטרות העל של העיר והעירייה.
ל-5 השנים הראשונות נבנתה תכנית מפורטת שעל בסיסה תגובש בשנת -2025 את הפעילות לחומש הבא (2030).
מסמך תמצית האסטרטגיה הכולל תיאור של תהליך ותוכן העבודה, חזון העיר שהתווה ומוביל ראש העיר ואת מטרות העל האסטרטגיות שגובשו, לצורך מימוש החזון מופיע באתר העירוני ומוגש לתושבי העיר ולציבור הרחב. בתכנית המוצגת כוללת מגוון רחב של ניתוחים, כיווני פעולה, צעדים ויוזמות ברמה הרב-שנתית, שנועדו לפתח ולשדרג את העיר. עזריה: "הצעדים המשמעותיים ביותר להשגת מטרות העל, הם צעדים "בפוקוס", שאת מידת ביצועם אני אוודא באופן אישי"
במהלך הכנס אשר התקיים ברמת גן הוגשה התכנית באופן סמלי ע"י מנכ"ל העירייה לראש העיר ומהלך היום כלל הצגת התכנית המלאה, דיונים מקצועיים ופאנל שאלות.
בתום הכנס הודה ראש העיר, למנכ"ל העירייה על הובלת התכנית, למחלקת אסטרטגיה שהשתתפה בהובלת העבודה על התכנית, למנגנון העירוני ולכלל המנהלים שלקחו חלק בגיבוש התכנית האסטרטגית, וברך אותם על עבודתכם המסורה והמקצועית. "התכנית האסטרטגית תתווה לנו את הדרך בעשור הקרוב, ולכן מידי שנה נשוב למטרות ולכיוונים, נבצע בתכנית עדכונים על בסיס המצב בפועל ונוודא שהיא מתממשת בצורה מיטבית. מאחל לכולנו עשיה פורה ומוצלחת".