**תערוכה ייחודית ומרגשת פרי יצירתם של אמנים ניצולי שואה תוצג במקביל ב- 12 מרכזים רפואיים של מכבי שירותי בריאות במחוז ירושלים והשפלה
במרכז הרפואי של מכבי ברמלה יוצגו קטעים מספרה של אירית דרור רייטן תושבת העיר
* את התערוכה יזמה רוני עצבה, עובדת סוציאליות במחוז, שבמסגרת תפקידה נפגשה עם ניצולי שואה והתוודעה ליצירותיהם
מיזם חדש ומרגש במכבי שירותי בריאות, יציג לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה שחל השבוע, תערוכת עבודות אמנות פרי יצירתם של אמנים ניצולי שואה. התערוכה, שכותרתה "ובחרת בחיים – כשאמנות פוגשת בריאות", כוללת פסלים, ציורים, צילומים ושירים, וחושפת בנגיעות צבע וחומר את עולמם הייחודי של הניצולים ושוזרת יחד פסיפס של סיפורי חיים, זיכרונות ותקוות. התערוכה הינה יוזמה מיוחדת של רוני עצבה, עובדת סוציאלית במכבי, שמרכזת את תחום ניצולי השואה, ונחשפה ליצירות האמנות כחלק מעבודתה עימם. התערוכה תוצג במקביל ב- 12 מרכזים רפואיים ברחבי מחוז ירושלים והשפלה, בערים חולון, ראשון לציון, בת ים, רמלה, מודיעין, מעלה אדומים וירושלים, כשבכל מרכז רפואי תוצג יצירת אמנות של ניצול שואה תושב העיר. התערוכה תוצג בין התאריכים 6.4-16.4
במרכז הרפואי של מכבי ברחוב וייצמן 11 ברמלה, שם יוצגו קטעים מספרה של אירית רייטן " מחר תזרח השמש". אירית דרור-רייטן, נולדה בשנת 1939 בבוריסלב שבפולין. ילדותה השלווה והמאושרת בכפר הציורי התנפצה תחת הכיבוש הנאצי והיא מצאה את עצמה לבדה, בשעה שאביה גורש לאושוויץ ואמה הצטרפה לפרטיזנים. לאחר השחרור של האזור בידי הרוסים, מנהלת אירית מאבק הישרדות יומיומי וצריכה להתנהג כמבוגרת ולדאוג לפרנסתה ופרנסת אימה. בשנת 1950 עלתה יחד עם משפחתה לישראל. למדה בבית הספר טביתא של הכנסייה הסקוטית ביפו ובקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה בת"א. לאירית ארבעה ילדים ושבעה נכדים. בספרה 'מחר תזרח השמש' כותבת אירית ביד אמן רגישה ועדינה סצנות מילדותה כפי שילדה צעירה זוכרת אותם, ומעבירה לילדים את המסר: לא לאבד תקווה.
ד"ר חגי פרנקל, ראש מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות: "כארגון בריאות מוביל אנו פוגשים את החברים שלנו מגיל ינקות ועד בגרות. כחלק מהדאגה שלנו לשיפור איכות חייהם אנו שמים דגש על הבריאות הפיזית והנפשית כאחד. התערוכה הייחודית, פרי יצירתם של אמנים ניצולי שואה, מעניקה לכולנו את ההזדמנות לחזות בעולמם הפנימי של ניצולי השואה החיים בקרבנו ולתת להם את ההכרה וההערכה שהם ראויים לה. אני מזמין את הקהל המגיע לסניפים לצפות ולהתרגש יחד איתנו".
ליאת זך- פוקס, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית במכבי שירותי בריאות, מחוז ירושלים והשפלה: "העובדות והעובדים הסוציאליים שמים דגש במהלך כל השנה על איתור יזום של ניצולי שואה בכלל וניצולי שואה עריריים בפרט (כחלק מתוכנית בשיתוף הרשות לניצולי שואה) על מנת לזהות את צרכיהם ולסייע במיצוי זכויותיהם. השנה בחרנו לציין את יום השואה במחווה לניצולים, אשר בחרו בחיים ומביעים את רגשותיהם- הכאב, השמחה ומה שביניהם- ביצירה. ניצולי השואה שמציגים את עבודותיהם מתרגשים מאוד, וכך גם אנחנו".