
דיני ערב פסח שחל בשבת – לבני עדות המזרח – לפי פסקי הגר”ע יוסף ע”ה.
יום חמישי – יב ניסן:
לאחר צאת הכוכבים מבצעים בדיקת חמץ עם ברכה ולאחריה אומרים את נוסח הביטול.
מצניעים את החמץ במקום שמור שרוצים לאכול ביום שישי ובשבת. שאר החמץ שורפים או מוכרים לנכרי.
יום שישי – יג ניסן:
מבצעים שריפת חמץ כפי הזמן הנקוב בלוחות. אך לא אומרים את נוסח הביטול.
לפני שבת יש להדליק נר גדול עבור הדלקת נרות בליל החג.
מבשלים את האוכל לשבת הכשר לפסח, ובוצעים על פיתות או לחמניות שלא יתפוררו החמץ (רצוי בפינה של הבית). את האוכל מומלץ להעביר לכלי חד פעמיים.
שבת בבוקר – יד ניסן:
מתפללים שחרית מוקדם כדי לאכול את סעודת הבוקר לפני זמן אכילת חמץ ומה שנשאר מהחמץ (פיתות או לחמניות) משליכים לשירותים או לשקית עם חומר ניקוי ואומרים את נוסח הביטול.
מותר לטאטא את הבית מפירורי החמץ שנותרו ולהשליך לאסלה. את המטאטא של ‘החמץ’ יש לשים עם כלי החמץ.
ירחץ את ידיו ואת פיו משאריות החמץ. (וינקה את שיניו עם קיסם או סיכה ויזהר שלא ייצא דם מהחניכיים)
החל מהבוקר אין לאכול מצה. אך מותר לאכול מצה ‘עשירה’ – מבושלת או מטוגנת. ובזה עושים גם סעודה שלישית
יש להקפיד שבמידה ומטגנים או מבשלים שיהיו שלמות או לכל הפחות חתיכות במשקל 27 גרם, כדי שיוכל לברך עליהם המוציא.
אין מכינים כלום עבור ליל הסדר עד צאת השבת (כגון סידור הקערה, הכנת המצות, כריות וכדו’)
בברכת חג פסח כשר ושמח
הרב יחיאל עמר