הנוער ברמלה בקמפיין נגד אלימות כלפי נשים
תלמידי כיתות י"א בביה״ס אורט קריית האמנים ואורט מקיף רמלה ערבי, בחרו לפעול יחדיו ולהוביל קמפיין עירוני על מנת להגדיל את המודעות לאלימות כלפי נשים ולכך שאינה מבחינה בין קבוצות בחברה הישראלית
״אזרחות פעילה״ היא מיזם חברתי שנולד כחלק מתכנית "מחברים بين עולמות" הפועלת במסגרת משותפת של אורטוב מבית אורט ישראל וה- USAID בצמד בתי הספר אורט מקיף רמלה ערבי ואורט קריית האומנים ע״ש ביסטריצקי. תלמידי כיתות יא׳, שזו להם השנה השנייה בתכנית, התאחדו יחד סביב מטרה משותפת והחליטו לקדם יוזמה למיגור תופעת האלימות נגד נשים בעיר רמלה.
הקמפיין ברמלה נבנה תוך כדי חשיבה משותפת של התלמידים, שהציגו את התחומים השונים של האלימות בחברה הישראלית. כל מפגש, נפתח בהצגת נושא אחר, אותו הובילו ובנו התלמידים בהנחיית המורים המובילים מביה״ס: יולי ריבלוב מאורט קרית האמנים, מדחת עבד אלקאדר והיאם אזברגה מאורט מקיף רמלה ערבי. במפגשים החליטו התלמידים על התופעה החברתית שמטרידה אותם יותר מכל, ערכו פעילות סביב הערכים הקשורים לתופעה ולקחו חלק במפגש אישי מרגש שחשף את סיפורה האישי של אישה מוכה שהפכה לפעילה חברתית ומסייעת לארגוני נשים. כחלק מהפעילות, החליטו התלמידים להוביל קמפיין בעירם על מנת להגדיל את המודעות לאלימות כלפי נשים ולכך שאינה מבחינה בין קבוצות בחברה הישראלית.
רבאב נאסר מנהלת אורט מקיף רמלה ערבי: ״התפקיד של בתי הספר הוא לחנך לערכים אוניברסליים, כבוד הדדי, הזכות לחיות בביטחון, הזכות לביטוי עצמי ושוויונית. בעיניי עצם העובדה שהתלמידים שלנו בחרו להתעמק, לגנות וללחם בתופעת האלימות נגד נשים היא ההצלחה של התהליכים החינוכיים שנעשים למען הצמחת דור חדש המאמין בזכותו של כל בן אשר היותו בן אדם בלחיות בביטחון״.
שלומי גולנזר מנהל שש שנתי אורט קריית האומנים ברמלה: ״מיזם מדהים שמשקף את חזון בית הספר למצוינות ערכית. האתגר הכאוב של אלימות כלפי נשים חוצה גבולות ומגזרים ואנחנו מוכרחים להעלות אותו לסדר היום. הפעילות במיזם נעשתה במסגרת שיתוף פעולה ארוך טווח וחשוב מאוד בין הצוות החינוכי ובין התלמידים שלנו ושל אורט מקיף רמלה ערבי. אני מודה לשותפים מאורט מקיף רמלה ערבי שמובילים איתנו את הדרך ובעיקר גאה בתלמידים הנפלאים שלנו על העשייה האיכותית״.
עו"ד סופי ויטלם, יועצת מעמד האישה בעיריית רמלה: "אלימות כנגד נשים יכולה להתרחש בתחומי החיים הציבוריים והפרטיים ובכל הגילים. ופעמים רבות היא מונעת מהנשים להתפתח מבחינה חברתית, כלכלית ופוליטית. נשים רבות מפחדות מאיומי האלימות, ויש לכך השפעה שלילית על חייהן, ולכן הן מוגבלות ממימוש זכויותיהם.
אין ספק כי חינוך למניעת אלימות מתחיל בהקניית ערכים של סבלנות וסובלנות המושתת על שיח של כבוד הדדי, של חברות, של קשר בריא. ככל שנמחיש לתלמידים איך נכון להתנהג ולהתנהל כלפי האחר כבר מגיל צעיר, כך נוכל להבטיח כי כבוגרים נפגוש פחות מקרים של אלימות כלפי נשים, ובכלל. אני מברכת את כל העוסקים במלאכה , ובעיקר את רות רוה שהובילה את המיזם המבורך את מנהלות בית הספר .וכל השותפים למיזם המבורך הזה, כן יירבו".
נדגיש כי בכל מקרה של אלימות ניתן לפנות לקו החם למניעת אלימות: 9201*