התלמידות שימנעו התלקחות מטענים חשמליים – מוצר מיוחד שימנע שריפות הוביל את תלמידות אמית הלל מרחובות לגמר תחרות הכרישים של רשת אמית
האם התלמידות מאמית רחובות יצילו אותנו מדליקות? לא מעט שריפות נגרמות עקב התלקחות מטענים חשמליים, על מנת למנוע זאת פיתחו תלמידות כיתה ט' בקרית החינוך אמית הלל ברחובות, מוצר שיכול להציל חיים ולמנוע את הדליקה המיותרת הבאה.
התלמידות נועה כהן, נועה ניזרית, מוריה שיפמן ושירה דה-רוס, השתתפו בתחרות באקדמיה ליזמות של רשת אמית, כרישי אמית והציעו את ה – Super Switch , כבל המתחבר לסוללה של המטען ולשקע. בתקע שלו נמצא המפסק שמודד את טמפרטורת המכשיר וכאשר הוא מגיע לטמפרטורה המוגדרת מראש הוא קוטע את המעגל החשמלי עד שהמכשיר יתקרר ופעולת הטעינה תתחדש.
את תחרות כרישי אמית של האקדמיה ליזמות יזם עו"ד יעקב מיכלין, בוגר אמית וגם הורה לתלמידים ברשת, מיכלין הינו מנכ"ל חברת ביו ליין ותושב רחובות שביקש לקדם את החינוך ליזמות בבתי הספר. מיכלין גם שפט בתחרות לצד הספורטאית יעל ארד, מנכ"ל YSCHOOL דניאל נחמיאס, פרופ' עודד שוסיוב ואשת ההי טק והיזמות חנה רדו.
בתחרות התנסו מאות תלמידים בהקמת מיזמים טכנולוגיים, חברתיים וחינוכיים! והשתתפו בה 92 קבוצות מכל הארץ, מתוכן 10 העפילו לגמר הגדול.
במסגרת התוכנית התלמידים עברו הכשרה בתחומי היזמות, הטכנולוגיה, בשלבי בניית מיזם, התנסו בעבודה בצוותים ועבדו עם יותר מ-50 מנטורים ומומחים מהתעשייה בישראל ובעולם. הסופר סוויטש הגיע למקום השלישי והתלמידות יזכו לעבוד עם מנטורים מהתחום על מנת לקדם את היוזמה שלהן.
התלמידות נועה ניזרית ושירה דה-רוס משתפות: "במהלך פרוייקט כרישי אמית למדתי המון דברים לחיים על אחריות, התמדה, הצגה מול קהל, עמידה בזמנים ועבודת צוות. עסקנו ממש בהצלת חיים, אחרי מספר מקרים כואבים הגענו למסקנה ששריפות מהתחממות יתר של מכשירים חשמליים זהו נושא כל כך חשוב ומצריך טיפול מיידי".
חגית קליין, המורה המלווה מתארת את העבודה: "התלמידות חוו תהליך של התפתחות בלמידה עצמית ושיתופית והוכיחו לעצמן שבכוח רצון, הצבת יעדים והתמדה, מגיעים להישגים מרשימים".
מירי גיל, מנהלת אמית הלל: " האקוססיטם, במסגרתה פיתחו התלמידות את Super Switch, מהווה פריצת דרך חינוכית חדשנית המלמדת שהשמים הם הגבול. תלמידות צעירות בתהליך ובמסע למידה חוויתי מאפשר פרצו את תקרת הזכוכית. אני גאה בהן".
ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל רשת אמית אמר כי התפיסה הרשתית הינה להכין את התלמידות להיות מוכשרות למיומנויות המאה ה-21 ולאפשר להן להתנסות בתהליכי יזמות וחשיבה מהעולם האמיתי. "אנחנו מאמינים בתלמידים והתוצרים היוצאים מהכלל מוכיחים זאת".
תמונת ארכיון. מימין לשמאל: מוריה שיפמן, נועה ניזרית, שירה דה-רוס, נועה כהן