אלימות מינית – אין קבלה ואין מחילה.
פרשת האונס באילת שהתרחשה בקיץ האחרון, היא רק דוגמה אחת המצטרפת לפרשיות חמורות נוספות, כמו מלון איה נאפה בקפריסין ועוד אחרות שלא תמיד זוכות לכותרות, אשר חושפות תופעות מזעזעות של אלימות נגד נשים.
ב- 25.11.20 יחול היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים שנועד לעורר מודעות לנושא, להגביר חקיקה, אכיפה וענישה הולמת, וכן לעודד נשים לפנות לעזרה.
לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, יזמה 'רשת עמל' פעילות חשובה בנושא בבתי הספר. התלמידים עיצבו סטיקרים המביעים את עמדתם נגד אלימות מינית, התנהגות לא שוויונית לנשים, הצורך 'לא לעמוד מנגד'. בין מאות הסטיקרים שנכתבו ועוצבו על ידי התלמידים: נשים הן לא חפצים, זה שהיא שיכורה זה לא אומר שהיא מסכימה, תחשוב שאתה במקומה, ועוד ועוד. הסטיקרים אוגדו לקולאז'ים שהודפסו כפוסטרים והופצו בבתי הספר, ותתקיים פעילות סביב הסטיקרים כאשר התלמידים יתבקשו לקיים שיח בנושא.
במסגרת מפגשי המורים עם תלמידיהם, יעלו שאלות סביב פרשת האונס באילת, יתקיים דיון על הרגשות סביב כתב האישום והעלאת המודעות לחשיבות הנושא. את ההכנה למפגשים ליוו ורד סנדק, מנהלת תחום ייעוץ, ושאול וייגרט מנהל התחום הערכי – חברתי ברשת עמל.
בנוסף, יוצג לתלמידים מידע חשוב דוגמת מרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית, אשר מעניקים סיוע חינם, תופעות לאחר פגיעה מינית, ובעיקר את העובדה שנשים ונערות החוות אלימות יכולות וצריכות לבקש סיוע בכל שלב.
ביום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים יועברו למקלט נשים בארץ עוגות מעשי ידי תלמידי רב תחומי עמל אלון רמלה.
12 נשים השוהות במקלט יקבלו עוגות וערכת לקים. 25 אנשי צוות יקבלו עוגות וחמסה ו 28 ילדים השוהים שם יקבלו סביבוני שוקולד ועוד פינוקים.
עו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית רשת עמל: "לאלימות פנים רבות. ישנה אלימות מינית, מילולית, כלכלית, נפשית וחברתית. להשתתפות בתי הספר בפעילות זו ביום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, יש תרומה חשובה להעלאת המודעות לכך שאלימות נגד נשים ונערות היא הפרה של זכויות אדם בסיסיות, והיא תוצאה של אפליה נגדן ושל חוסר השוויון שעדיין נפוץ בין נשים וגברים. אנו גאים בבני הנוער שלנו על מעורבותם הפעילה. הם אלה שמובילים את השינוי החברתי, ברוח התפיסה החינוכית ערכית של רשת עמל".