האדריכלים הציעו – תושבי רמלה בחרו
עיריית רמלה, אגף ההנדסה בשיתוף התאחדות האדריכלים ובוני ערים בישראל, מקדמים בימים אלה תחרות אדריכלים לתכנון מחודש של הכניסה הראשית לעיר מכיוון ת"א וניר צבי. בתום הליך הבחירה בו השתתפו מאות תושבים וצוות השופטים, בראשם יו"ר חבר השופטים פרופ' אדר' שרי קלאוס – זכתה במקום הראשון עבודתם היצירתית והמיוחדת של FONMA ONIVA – האדריכלים נוף נתנזון ואבינועם שרון. ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל, שיזם את קידום התחרות: "אני רואה חשיבות רבה בשדרוג מראה הכניסה הראשית לעיר, ע"י תכנון של אלמנט ייחודי המסמן את הכניסה לעיר כנקודת ציון המשקפת את הזהות המקומית וחזון "רמלה עיר עולם". ברכות לזוכים ולכל המשתתפים בתחרות המיוחדת. אני גאה בתושבי העיר שהצביעו במסגרת התחרות וגילו מעורבות גבוה בהליך הבחירה"
תחרות האדריכלים לתכנון מחודש של הכניסה הראשית לעיר מכיוון ת"א וניר צבי הגיעה לשלב האחרון במסגרתו בחרו תושבי רמלה בשיתוף צוות השופטים את העבודה וההצעה הזוכה. במסגרת הליך שיתוף הציבור, זכתה במקום הראשון עבודתם של FONMA ONIVA – האדריכלים נוף נתנזון ואבינועם שרון. עבודתם היצירתית והמיוחדת זיכתה את יוצריה בפרס כספי בסך של 35,000 שקלים. במקום השני זכה אדר' משה שמש, שגרף פרס בסך של 15,000 שקלים. במקום השלישי זכו האדריכלים שני מלא-רנן, דן מאיה, מיארה עמירם, גלעד ארליכמן שיקבלו פרס כספי בסך של 10,000 שקלים. בציון לשבח ובפרס של 5,000 שקלים, זכו 2 עבודות, של האדריכלים חן רינסקי, אליה מונדרר ושניר רביב, ושל יגאל שטיינמץ אדריכלות נוף ונגישות, בשיתוף רני כספין. על צוות השופטים נמנו מר מיכאל וידל – ראש העיר, פרופ' אדר' שרי קלאוס – יו"ר חבר השופטים, אינג' ז'אנה סולוביצ'יק – מהנדסת העיר, אדר' שראל וינקלר – אדריכל העיר, אדר' נוף איריס שליסל, אדר' ישי וול ואדר' אריה גונן – מזכיר חבר השופטים. במסגרת שיתוף הציבור השתתפו מאות מתושבי העיר.
ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל, שיזם את קידום התחרות ציין, כי הוא רואה חשיבות רבה בשדרוג מראה הכניסה הראשית לעיר, ע"י תכנון של אלמנט ייחודי המסמן את הכניסה לעיר כנקודת ציון המשקפת את הזהות המקומית וחזון "רמלה עיר עולם".
וידל: "אני מברך את הזוכים ואת כל המשתתפים שלקחו חלק בתחרות המיוחדת. אני מודה להתאחדות האדריכלים ובוני ערים בישראל, על הליווי המקצועי וגאה בתושבי העיר שהצביעו במסגרת התחרות וגילו מעורבות גבוה בהליך הבחירה. אני רואה חשיבות רבה בשיתוף הציבור בבחירת ההצעה האטרקטיבית לתכנון הכניסה לעיר".
יו"ר חבר השופטים, פרופ' אדר' שרי קלאוס, ציינה: "יש חשיבות רבה לקיום תחרויות, התורמות להקמת אלמנטים תכנוניים איכותיים במקומות מפתח בעיר. מעורבות התושבים בהליך הבחירה הייתה מרשימה וחשובה ובחירת ההצעה הזוכה תעשיר את העיר בכניסה מרשימה ואותנטית".
ראש העיר, וידל הוסיף, כי הכניסה לעיר דרך רחוב הרצל מהווה חלק מהותי מהשלד ההיסטורי של רמלה המאופיינת בבנייה עתיקה ומסחר מקומי הנושק לשוק רמלה הנודע. וידל: "רחוב הרצל מהווה חלק מרכזי בחיי התושבים ובזהות העירונית, בד בבד עם היותו ציר תחבורה ראשי. בימים אלה מתבצע פרויקט "מהיר לעיר" לחידוש הרחוב הכולל הוספת נתיבים ייעודיים לתחבורה ציבורית. תכנון מודרני וחדש לכניסה לעיר תאפיין את התפתחותה הדרמטית של רמלה המודרנית תוך שילוב ישן וחדש והיותה של רמלה עיר עולם".
זכייתם של האדריכלים נוף נתנזון ואבינועם שרון, תזכה אותם בביצוע בפועל של הכניסה הראשית לעיר בהתאם להצעתם.
כזכור בתחרות הגישו 23 אדריכלים את הצעותיהם שנבחנו ביום 12.3.20 בבית האדריכל ביפו, ע"י צוות השופטים.
שופטי התחרות בחרו בהתאם לתקנון והקריטריונים שנקבעו בתחרות, את ההצעות המיוחדות והמושקעות שהוגשו ובחרו בשלוש הצעות שזכו לעלות לשלב הגמר. שלושת ההצעות הזוכות בשלב הביניים של התחרות הוצגו במסגרת שיתוף הציבור באתר העירוני. יודגש, כי ההליך התחרותי לווה בייעוץ משפטי לכל אורכו .
מהנדסת העירייה, הגב' ז'אנה סלובייצ'יק, ואדריכל העיר, שראל וינקלר, שרכזו את המיזם המבורך, ציינו, כי שדרוג הכניסה לעיר, יקדם את באי העיר ויהפוך את המרחב למזמין הן למעבר והן לשהייה. כאשר הכוונה בתחרות הייתה לייצר אלמנט ייחודי המהווה ציון דרך (landmark) המסמן את הכניסה לעיר ומשקף את ייחודה הרב תרבותי.