משנה: עשרות המתנדבים של תנועת סח"י (סיירת חסד ייחודית) בלוד חילקו מאות חבילות מזון לקשישים ומעוטי יכולת ברחבי העיר במהלך המשבר. אשר ניגרי, מנהל המחוז בתנועה: "יש לנו בני נוער שהם ממש יזמים, מוצאים את המשפחות, מבינים מה הסיוע הדרוש ודואגים לאספקה, כמובן בסתר. זה מרגש לראות את ההשפעה של הפעילות הזו על הנערים". עו"ד יאיר רביבו, ראש העיר: "לוד גאה בבני הנוער שלה, המהווים דוגמה לאכפתיות, מסירות ונתינת אמת. התנדבותם מביאה לביטוי את הערבות ההדדית והאחריות האישית, ואת הכוחות הטמונים בנו כחברה וקהילה. בעזרתם יצאנו מחוזקים ואיתנים ממציאות מאתגרת זו של ימי הקורונה"
"אני בהלם מרוח ההתנדבות ומבני הנוער הנפלאים שמתנדבים כאן. אלו שגרמו עושר רב למאות קשישים ונזקקים בעיר בתקופת מגיפת הקורנה, וממשיכים בפעילות המבורכת גם בימים אלו", כך מספר, אשר ניגרי בן (36) מנהל מחוז מרכז של תנועת סח"י (סיירת חסד ייחודית) שמלווה את הקבוצה בעיר וריכז את פעילותה בתקופת החירום בחודשים האחרונים. בסניף של התנועה בלוד פעילים מעל ל-40 בני נוער בגילאי 15-16. במהלך משבר הקורונה הוכפל מספר המשפחות שבהם מטפלת הקבוצה ובני הנוער חילקו למעלה מ- 1000 חבילות מזון ותמכו באוכלוסיית הקשישים והנזקקים בעיר.
ניגרי מספר על החלק המשמעותי בפעילות בני הנוער בימי הקורונה, איתור המשפחות הנזקקות: "בקבוצה יש לנו בני נוער שהם ממש יזמים, מוצאים את המשפחות, מבינים מה הסיוע הדרוש, דואגים שהמשפחה תקבל את הסיוע הדרוש והכל כמובן בסתר. זה מרגש לראות את ההשפעה של הפעילות על בני הנוער, פתאום זה כבר לא מגניב לעשות בלאגן – הכי מגניב הוא להיות זה שעוזר לחלשים".
הסניף של תנועת סח"י בלוד הוקם לפני כשלוש שנים. בשיתוף עם יחידת הנוער של עיריית לוד ובסיוע תרומה של תושבת העיר לשעבר שמאוד רצתה לראות את התכנית עובדת בעיר ילדותה ומסייעת לבני נוער. במהלך המשבר הארגון הוצף במאות פניות לסיוע מצד משפחות נזקקות בעיר, אך גם בעשרות פניות של בני נוער המעוניינים לסייע ולתרום לקהילה.
ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו: "בני הנוער הנפלאים בלוד, נמצאים לא אחת בחזית העשייה ההתנדבותית למען הקהילה, ומבצעים את שליחותם במסירות, באחריות וברגישות רבה, תוך דבקות במטרה ושלא על מנת לקבל תמורה! לוד גאה בבני הנוער שלה, המהווים דוגמה לאכפתיות, מסירות ונתינת אמת. התמדתם בהתנדבות מחזקת את הקהילה, יוצרת חוסן, תורמת ומקרינה להדדיות חברתית ומחזקת את התחושה כי העזרה ההדדית מהווה ערך עליון בחברה הישראלית ובעם ישראל. בזכות רוח ההתנדבות יצאנו מחוזקים ואיתנים ממציאות מאתגרת זו של ימי הקורונה".
תנועת סח"י פרוסה כיום ב-36 מוקדים בישראל, והיא דואגת, מדי שבוע, לאלפי משפחות נזקקות, קשישים וניצולי שואה, על ידי חלוקת ארגזי מזון, מחצור הגלילית ועד לאופקים. החוזקה של סח"י היא שמתנדביה, בני הנוער, יודעים לאתר ולהגיע גם לנזקקים שלא מוכרים לשירותי הרווחה ולמועצות המקומיות, או כפי שקוראים להם בארגון "האנשים השקופים". ניגרי מוסיף: "סח"י היום היא אחת קבוצות הנוער הגדולות והמשפיעות בעיר. הייחוד של הקבוצה הוא שמגיעים אליה גם בני נוער שבדרך כלל לא מגיעים לתנועות נוער אחרות".
בימים אלו, גם סח"י מתמודדת עם המשבר שהביאה איתו הקורונה. בצד עלייה משמעותית במספר המתנדבים, ישנה כמובן עלייה חדה גם במספר הפניות לקבלת סיוע במזון ומוצרי יסוד. סח"י הוכרה במהלך התקופה ככוח חירום חיוני והמשיכה בפעילות אינטנסיבית יחד עם עיריות ומועצות מקומיות. המתנדבים בסח"י המשיכו וממשיכים לחלק מזון למשפחות ולקשישים, בתחילת המשבר יצאה העמותה בקמפיין חירום לגיוס משאבים על מנת לרכוש מזון ובאמצעותו חולקו כ-20 אלף חבילות לכ-50 אלף איש בכ- 30 רשויות ברחבי הארץ.