
פארק התעסוקה רג"מ (רמלה, גזר, חבל מודיעין) יכלול למעלה מ-2 מיליון מ"ר לתעשייה ומסחר ויספק כ- 30,000 מקומות עבודה נוספים לתושבי האזור והסביבה. היקף ההכנסות לרשויות המקומיות מהיטלי השבחה וארנונה יוכל להגיע בתפוסה מרבית לתוספת של מאות מיליוני שקלים בשנה לרשויות הרג"מ . ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל: פארק רג"מ הוא בשורה חשובה ביותר לעתידו הכלכלי והתעסוקתי של האזור כולו. ראשת המועצה האזורית גזר, רותם ידלין: שיתוף הפעולה האזורי יביא להזנקת האזור כולו, ויאפשר צמיחה כלכלית וחיזוק הרשויות וההשקעה לתושב
אחרי 20 שנה שהיה תקוע בוועדות התכנון והבנייה השונות, בסכסוכי גבולות והמתנה להחלטות משרד הפנים הצליחו ראשי הרשויות – ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל, ראשת המועצה האזורית גזר, רותם ידלין וראש המועצה האזורית חבל מודיעין שמעון סוסן, להגיע במאמץ משותף, ללא התערבות ממשלתית, להסכם היסטורי על הקמת פארק תעשייה משותף- פארק רג"מ . מהלך זה יביא למקפצה כלכלית אדירה ולפיתוח תעשייה מקומות עבודה והזדמנויות כלכליות לתושבי האזור כולו. השבוע (יום שני 1.6.20) הופקדה לאישור התכנית לרג"מ בוועדה המחוזית מרכז.
כשנכנסו לתפקידם ראש עריית רמלה, מיכאל וידל וראשת מועצה אזורית גזר הגב' רותם ידלין, הם החליטו לשים את העבר מאחור ולהסתכל רק על הפוטנציאל העתידי והאינטרסים המשותפים ולפעול יחד למען קידום הפרויקט מתוך הכרה בחשיבות האדירה שיש לו להיות מקפצה כלכלית משמעותי לאזור. לאחר שנה של פגישות משותפות, הבנות מגעים ואין ספור ישיבות עם אנשי מקצוע, הצליחו להגיע להסכמות היסטוריות.
ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל: "מדובר בהחלטה שיש לה משמעות רבה לעתיד האזור כולו. סוד גלוי הוא שרמלה מצויה בתקופת פיתוח אדירה. פארק רג"מ יניב לרמלה ולכל השותפים חיזוק כלכלי בדמותם של מאות מיליוני שקלים שיופנו לשדרוג השירותים העירוניים ושיפור איכות החיים ברמלה בגזר ובחבל מודיעין. אני שמח על שיתוף הפעולה ומברך את חבריי, רותם ידלין ושמעון סוסן על ההבנה שיש לשים לטובת תושבינו את מחלוקות העבר מאחור. עלינו להביט קדימה ולפעול ביחד למען עתיד האזור כולו. פארק התעסוקה רג"מ הוא בשורה חשובה ביותר לעתידו הכלכלי והתעסוקתי של האזור כולו".
ראשת המועצה האזורית גזר, רותם ידלין:"אני מאמינה כי שיתוף הפעולה האזורי יביא להזנקת האזור כולו, יאפשר צמיחה כלכלית והפניית משאבים נוספים לחיזוק החינוך, פיתוח מחלפים, תשתיות תחבורה והגדלת ההשקעה לתושב. ההסכם נעשה בשיתוף פעולה אמיתי ומתוך אמונה כי מערכת היחסים בין הרשויות יכולה להביא למימוש מלא של הפוטנציאל האזורי שהיה תקוע ב 20 השנים האחרונות. בחרנו להשקיע מאמץ משותף בפיתוח האזור, ולוותר על מאבקי גבולות המובילים לשיתוק והחמצה. בחרנו לעבור משיתוק להזנקה. אני מודה לראש עיריית רמלה ולראש מועצה אזורית חבל מודיעין על שיתוף הפעולה המוצלח."
מחבל מודיעין אומרים כי הם מאמינים שהמודל של אזור תעשייה משותף לכמה רשויות הוא המודל הנכון שיביא לשיתוף פעולה אזורי לרווחת כלל תושבי האזור.
השבוע (1.6.2020), נערך הדיון בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במהלכו הציגה ראשת מועצה אזורית גזר, רותם ידלין, את הנתונים הצפויים מההסכם ההיסטורי על פיהם פארק התעשיות רג"מ יכלול למעלה מ-2 מיליון מ"ר של תעשייה ומסחר ויספק מקומות עבודה לכ- 30,000 תושבי האזור והסביבה.
הפארק ייבנה על שטחים של עיריית רמלה והמועצות גזר וחבל מודיעין והוא יוקם סמוך לנתיבי התחבורה המרכזים בישראל סמוך למפגש הדרכים של כביש 6, כביש 1, כביש 40, כביש 44, כביש 431 ומחלף נשרים. כמו כן, צפויה לקום תחנת רכבת שתאפשר נגישות רבה יותר לאזור.
לצד היקפי אפשרויות התעסוקה והמסחר שיביא איתו פארק התעשיות החדש, יגדל גם היקף ההכנסות של הרשויות המקומיות מהיטלי השבחה וארנונה שיאפשרו את פיתוח האזור וההשקעה בתושבים. בהתאם להסכם 50% יופנו לרמלה, 40% לגזר ו-10% לחבל מודיעין. יצוין, כי בתפוסה מרבית יוכל להגיע לתוספת של מאות מיליוני שקלים בשנה לרמלה, גזר וחבל מודיעין.
הקמתו של אזור התעשייה המשותף אושרה כבר לפני 20 שנה, אך הוא לא יצא לפועל בשל חוסר שיתוף פעולה של ראשי הרשויות והדבר הביא להפסד אדיר לכל הצדדים. על פי ההערכות אובדן הכנסת הרשויות ב 13 השנים האחרונות מאי-קידום אזור התעשייה עומדת על 1.5 מיליארד ש"ח.