המאיצים הטכנולוגיים (אקסלרטורים) של מעוף, מערך השטח של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה מבקשים להמשיך בשגרת הפעילות עבור יזמי רמלה, לוד והסביבה, אולם עקב מגיפת הקורונה ותקנות החירום שבאו בעקבותיה בוטלו המפגשים הפרונטליים.
במעוף החליטו להשתמש בפתרונות יצירתיים ובטיחותיים בכדי להמשיך את הפעילות ולא לעצור את התקדמות היזמים. "כל אחד מהיזמים שלנו נמצא בשלבי פיתוח אחרים ואת רוב הפעילות ניתן לקיים מהבית. החזון של משרד הכלכלה להפוך את הפריפריה למרכז פיתוח טכנולוגי ממשיך לקרום עור וגידים. דווקא בימים כאלו חשוב להמשיך כל פעילות שניתן לקיים מהבית". אומרים במעוף. היזמים נמצאים בקשר טלפוני עם המפעילים וכל הפעילות מתקיימת ברשת, בעיקר דרך התוכנה שהפכה לפופולארית במיוחד בחודש האחרון – זום.
מטרת המאיצים היא לתת את הכלים והשירותים הדרושים ליזמים טכנולוגיים ולעסקים קטנים ובינוניים. במעוף ומשרד הכלכלה מבקשים לפעול לצמצום הפערים באמצעות הנגשת שירותים, חיבור לידע ולמידה, יצירת נטוורקינג וסביבת אווירה יזמית, כל זאת בכדי להעניק הזדמנות שווה ליזמים בפריפריה.
מעוף מפעילה כ-20 מאיצים ברחבי הארץ, כולם באזורי עדיפות לאומית. שניים מהמאיצים נמצאים בלוד וברמלה. רוברט פינקס, מנהל הפרויקט רואה חשיבות רבה בהקמת המאיצים, המאפשרים ליזמים מכל הארץ לקבל תמיכה ויעוץ מקצועי שהם זקוקים לו בתחילת הדרך. "תפקידו של מאיץ, אקסלרטור, הוא האצת רעיונות ויזמות משלב גיבוש הרעיון ועד גיוס הכסף הראשון. אנחנו נותנים ליזמים מידע חיוני, כלים ניהוליים ותכנוניים, ניתוח שוק ולקוח הבנת המשימות לקניין רוחני ועוד. בעזרת המאיצים אנחנו נייצר תרבות של יזמות טכנולוגית בפריפריה. אנחנו ממשיכים את הפעילות באופן דיגיטלי ובטיחותי כדי לא לעכב ליזמים את פיתוח המיזמים."
זהו המחזור השני עבור כל אחד משני המאיצים. היזמים נבחרו בקפידה על ידי ועדה מיוחדת, תוך בחינת חדשנות המיזם ומידת השפעתו, מענה על צרכי השוק, רמת בשלות המיזם וסיכויי הקידום שלו באמצעות האקסלרטור ועוד.
האקסלרטורים מציעים מעטפת מקצועית תומכת, ליווי והכוונה בהקמת המיזם וקידומו אל עבר שוק המטרה, תוך סיוע באיתור לקוחות, שיתופי פעולה וגיוס השקעה כולל מתחם עבודה, מקום ישיבה בחלל עבודה משותף הכולל חדרי ישיבות וסביבת עבודה מותאמת לסטארטאפים במידת האפשר, הכשרה יזמית ומיומנויות עסקיות, הרצאות ותכנים מקצועיים בנושאי יזמות טכנולוגית, חשיפה לתכנים מרתקים שיעשירו את המיזם והיזם ויובילו אותו אל השלב הבא, ליווי מנטורים מקצועיים בעלי ידע בתחום הטכנולוגי של כל מיזם ובעלי נסיון בהקמה או בניהול סטרטאפים או חברות הייטק, סדנאות מעשיות ועוד.
עמותת תפוח מפעילה את מאיץ רמלה בשיתוף פעולה עם מעוף, שגרירות ארה"ב ועם עיריית רמלה ובית הקשתות כדי לסייע ליזמים מהסביבה. "רמלה קרובה גיאוגרפית לתל אביב, אבל רחוקה ממנה שנות אור מבחינה דיגיטלית. הפעילות שלנו נועדה לתת אפשרות גם ליזמים מהפריפריה להצליח".
בלוד מאיץ מעוף משתף פעולה עם חברת פרזנטנס ועיריית לוד שמפעילים יחד את המאיץ. רוברט פינקס, מנהל הפרויקט מטעם מעוף והסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים רואה חשיבות רבה בהקמת המאיצים, המאפשרים ליזמים מכל הארץ לקבל תמיכה ויעוץ מקצועי שהם זקוקים לו בתחילת הדרך. "תפקידו של מאיץ, אקסלרטור, הוא האצת רעיונות ויזמות משלב גיבוש הרעיון ועד גיוס הכסף הראשון. אנחנו נותנים ליזמים מידע חיוני, כלים ניהוליים ותכנוניים, ניתוח שוק ולקוח הבנת המשימות לקניין רוחני ועוד. בעזרת המאיצים נייצר תרבות של יזמות טכנולוגית בפריפריה."
מעיין קמחי, סמנכ"ל פיתוח עסקי וטכנולוגיה בתפוח המפעילה את מאיץ רמלה מספרת כי מטרת המאיץ היא לעזור ליזמים בפריפריה לקבל את מה שמגיע להם. "עולם הסטארטאפים זאת בועה עם קליקה סגורה, מי שלא מכיר מישהו או מחובר למישהו לא יצליח להתברג פנימה. זה בעייתי כי בתחום הזה נטוורקינג זה דבר חשוב לא פחות מרעיון טוב. אם יש לך רעיון מעולה וצוות מדהים זה לא מספיק כי חייבים להכיר אנשים כדי לפתוח דלתות. אנחנו עוזרים לחיבורים לקרות".