
כל מי שטעם פעם בחייו את ה"לה פרנה", יודע שזהו אחד המאכלים הכי טעימים שיש. מדובר בכריך דרום אמריקאי, מתוצרת ביתית, קריספי, פריך ונימוח בפה, שהוא טעים גם כשאוכלים אותו בלי כלום. אבל כשמוסיפים לו את הרטבים, הסלט, הבשר והתוספות הנכונים, מדובר בטעם גן-עדן, לא פחות. שני חברי ילדות לודאים, אחד איש עסקים והשני שף שעושה חיל מגיל צעיר בתחום הקולינארי, מביאים את הטעם והאיכות של דרום אמריקה ללוד, במחיר שווה לכל נפש.
המקום נמצא ברחוב ז'בוטינסקי 1 בלוד, במקום שקט וסולידי, מרווח נעים ושופע במקומות חנייה ללא תשלום, פתחו שני חברי ילדות, לודאים פטריוטיים, פינת חמד, שעדיין לא נראתה כמוה בעיר. המקום יפה ומזמין ברמה שטרם נראתה בלוד, וניכר שהושקעו בתכנון ובעיצוב של המסעדה מחשבה, כסף ומשאבים לא מעטים.
כבר בכניסה אנחנו פוגשים אמא, המלווה בשלוש בנותיה הקטנות והיפות. "אנחנו גרות במושב מצליח, ומגיעות במיוחד כדי לאכול במקום המעולה הזה", היא מספרת לנו בהתלהבות, כשהבנות מאשרות ומאיצות בה להזמין. "מאז שאכלנו כאן בפעם הראשונה, הקטנות שלי רוצות לאכול רק כאן. כבר מגיל כל כך צעיר הן יודעות להבחין באוכל טעים, ביתי ואיכותי".
ואכן, למרות שהמקום נפתח רק בסוף השבוע שעבר, השמועה עשתה לה כנפיים ועברה מפה לאוזן, וקשה מאוד לתפוס שיחה עם השניים העסוקים. "בקרוב נקלוט עוד עובדים, ויהיה לנו יותר פנאי", אומר לנו אמנון סימן-טוב, איש עסקים בן 30, שהחליט לעשות הסבה לתחום הקולינארי בעקבות חבר הילדות שלו, השף מאור זוארץ, שאהבתו לאוכל התחילה בגיל צעיר, והביאה לבקיאות מדהימה שלו בתחום.
ממשיך ומספר לי אמנון: "האמת שידענו שעם הזמן יהיה ביקוש לאוכל המיוחד הזה, אבל לא תיארנו לעצמנו בחלומות הכי טובים, שכבר בשבוע הראשון המקום יהיה מלא באנשים. כנראה שהלודאים רעבים, תרתי משמע, לאוכל טוב ולמקומות בילוי איכותיים", הוא אומר לי.
בהמשך, הם מספרים לי מדוע הם בחרו לפתוח דווקא מסעדה דרום אמריקאית בלוד: "זה לא סוד שאני מכור לאוכל טוב", אומר לנו אמנון, "את הכריך הדרום אמריקאי שנקרא 'פרנה' אני אוהב כבר הרבה זמן. פשוט, התמכרתי לטעם שלו. לבשר, לרטבים ולקריספיות של הלחם. הייתי נוסע באופן קבוע למקום מסוים בתל אביב, רק כדי לאכול את הכריך הזה. במשך השנים, ברוך השם, הצלחתי בעסקים, והחלום שלי היה לפתוח מקום כזה בלוד, שגם הלודאים יוכלו להתענג על האוכל המיוחד הזה. באופן טבעי, החיבור עם חברי מאור, שהוא אנציקלופדיה מהלכת לאוכל, והחברות שלנו מגיל אפס כמעט, הובילו לשותפות הזאת. למעשה, שנינו מגשימים חלום ילדות. ההצלחה הכלכלית פחות מעניינת אותנו. אנחנו עדים לשיפור שחל בשנים האחרונות בעיר, ורוצים להיות גם חלק מהשינוי לטובה. אנחנו מקווים שבעקבותינו יבואו עוד אנשי עסקים, כדי שלוד תפרח ותהיה לא רק עיר חמה ומיוחדת, שיש בה חברות מזן אחר, אלא שיהיו בה גם מקומות בילוי ומסעדות ברמה".
מאור מספר לנו שהלחם המיוחד שנקרא "פרנה", הנו מתוצרת ביתית ועשוי בסוד מיוחד, שרק מתי מעט מכירים. ניתן לשלב בכריך אנטריקוט, שהוא מנת הדגל של הבית, או פרגיות, רצועות עוף ושניצל. "למעשה, אדם יכול לאכול כאן במרבית ימי השבוע, ובכל יום לאכול אוכל שונה. למרות שמדובר 'רק' בכריך, האפשרויות רבות ומגוונות".
מאור מוסיף ומספר לנו שאת כל הרטבים הוא מכין בעצמו במקום, מחומרי גלם איכותיים וטריים ומדי יום ביומו. ניתן לטבול את הכריך במגוון רטבים מדהימים, ואלו רק חלק מהם: איולי שום, איולי קארי, איולי עשבי תיבול, צ'יפוטלה ועוד. חשוב למאור להדגיש שהם בוחרים בבשר הכי מובחר שיש, ולמרות זאת המחירים עממיים ושווים לכל נפש. מנת אנטריקוט עולה 38 ₪ בלבד! יש להם גם רוטב צ'ימיצ'ורי משגע, צ'יפס בטטות, צ'יפס רגיל, צ'יפס מתובל, טבעות בצל מדהימות ועוד הפתעות שתגלו כשתגיעו למקום.
"לה פרנה" פתוח משעה 11 עד לחצות, ואפשר להזמין גם משלוחים בטלפון: 0774050907. טעים שיגעון, ומומלץ בחום. 10 פלוס בסולם "שישי בעיר".




