חדש ברמלה. בקרוב יחל לפעול במתחם מוזיאון רמלה ( 6 ספטמבר), המרכז לאמנות עכשווית רמלה CACR . המדובר במרכז חדש במסגרתו תערוך עיריית רמלה, קרן רמלה ומוזיאון רמלה, תערוכות אמנות עכשווית לצד תכנית פעילות שתופנה לחינוך וקהילה. אוצרת המרכז החדש ד"ר סמדר שפי, ציינה כי המרכז ישקף את רמלה כעיר רב תרבותית בעלת מורשת מפוארת ומורכבת בה חיים בשכנות טובה יהודים מוסלמים ונוצרים. שפי: "רמלה מייצגת מיני קוסמוס של ההוויה הישראלית ומתכתבת עם נושאים בזירה הבינלאומית ובמיוחד עם מפגישה וחושפת קהילות רב תרבותיות מעשרות מדינות שונות".
ראש עיריית רמלה מיכאל וידל, ברך על המרכז לאומנות עכשווית, שיהיה חלק ממתחם מוזיאון רמלה העובר בימים אלה שדרוג משמעותי בעלות של 5.5 מיליון שקלים ויהפוך למרכז המבקרים התיירותי המרכזי של רמלה. "אני מברך על פתיחת המרכז בתחילת ספטמבר ורואה בו מרכיב תרבותי חשוב ומרכזי שישקף את החיים המשותפים בעיר רב תרבותית".
בתערוכה הראשונה שתוצג במרכז – "דברים שאנחנו זוכרים", יציגו דגנית בן – אדמון ומתי אלמליח. התערוכה מתבוננת באופן בו זיכרון נטוע בהווה, בונה את אופן ההתבוננות שלנו בעולם. גופי העבודה של האמנים ספציפיים, עבודות ששיוכן התקופתי והגיאוגרפי מובהק, אך שניהם מדברים על זיכרון כגורם מעצב .
ליבת סיפור "המסדרון", המיצב של דגנית בן אדמון, הוא רעידת האדמה שפקדה את אגאדיר שבמרוקו ב-29 בפברואר 1960. מתוך הזיכרון, מתוך הכאב, בן אדמון מתבוננת בחלל שנותר ובאופנים בהם אנחנו מרככים, מרפדים ומדחיקים, יוצרים מערכות איזונים זהירות, וממשיכים.
גם גוף העבודות של מתי אלמליח עוסק, כמו עבודתה של בן אדמון, בהתבוננות בזיכרון שאינו שלו. אלמליח מתבונן בצילומים מאלבום משפחתי ויוצר מהם דימוי חדש , פעמים רבות על ידי צרוף צילום של חפץ, כמו שטיח או שבכה, לדיוקן. פרטים על מועד פתיחת התערוכה יתפרסמו בקרוב.
בעתיד מתכנן המרכז לערוך פעילות בחללים נוספים ברחבי העיר רמלה, בהם בריכת הקשתות ששיפוצה יחל בקרוב, ובעוד מקומות.
אוצרת המרכז ד"ר סמדר שפי, היא בעלת תואר שלישי מהאוניברסיטה העברית . מאז 2013 היא אוצרת את תכנית האמנות העכשווית במוזיאון בית ביאליק בתל אביב. ב- 2018 השיקה שם תכנית חדשה של תערוכות מחקריות הנערכת בשיתוף ארכיון בית ביאליק . ב- 2015 אצרה תערוכת יחיד לאריק אליהו בוקובזה בבית התפוצות וב- 2016 אצרה את "מארג: זיקות למסורות באמנות המערב בציור עכשווי בישראל " במוזיאון פתח תקווה. ב- 2017 אצרה את '950 מ"ר – טופוגרפיות חלופיות' תערוכת יחיד של אבנר שר במוזיאון מגדל דוד ועוד. לצד אלו אצרה במסגרות לא מוזאליות לרבות גלריות ובית האמנים בירושלים. שפי, המלמדת במסלול האקדמי מכללה למינהל בראשון לציון היא גם חוקרת עצמאית של אמנות עכשווית וישראלית. לאחרונה הרצתה באוניברסיטת הקיץ באוסטריה ובמוזיאון היהודי במינכן בנושאים הקשורים לאמנות ישראלית.