כבוד גדול נפל בחלקה של העיר רמלה, לאחר ש"פיצה בועז", בעלת המוניטין של 37 שנים, עם פיצה בעלת טעם גן עדן העשויה במתכון סודי שעובר מדור לדור, קיבלה את החותמת הרשמית, כשהגיעה למקום ה-12 ברשימת הפיצות הטובות בעולם. מירב, מנהלת "פיצה בועז": "זהו אומנם כבוד גדול, אבל גם בעתיד נמשיך לשמור על רמה גבוהה, ונחתור להגיע אפילו למקומות גבוהים יותר". גאווה מקומית!
חכם סיני אמר פעם, ש"חייבים להמשיך ולהיות משוגעים. שיגעון הוא כמו גן עדן". יש משוגעים שיטוסו חצי כדור כדי לראות הופעה או משחק כדורגל, אחרים יעשו את זה בשביל קורס יוגה או מדיטציה אצל מאסטר עולמי. אני ועורך "שישי בעיר", נסענו לא מזמן עד לנאפולי, כדי לטעום את הפיצה שהוכתרה בשנה שעברה כפיצה הטובה בעולם, בספר שיצא לאור וחובר על ידי 1,000 שפים ומומחים שטעמו ודירגו כאלפיים פיצות מכל רחבי העולם.
אבל מסתבר, שאין צורך להרחיק עד לנאפולי שבאיטליה, כדי לטעום פיצה עם טעם חלומי וברמה בינלאומית. מספיק לנסוע עד למרכז המסחרי שברחוב וייצמן 9 ברמלה, להתרווח על הכיסא, לטעום מהפיצה של "פיצה בועז", ללקק את האצבעות ולהרגיש ממש כמו באיטליה. כבר 37 שנים שהרמלאים, הלודאים ואפילו לקוחות ממקומות רחוקים יותר, נהנים מהפיצה של בועז, ולא מחליפים אותה בשום פיצה בעולם. עכשיו היא קיבלה אישור רשמי גם מהמקור הפיציולואי המוסמך ביותר בעולם, שהיא פיצה ברמה בינלאומית, ואחת מהטובות בתבל!
נסענו לרמלה לפגוש את מנהלת "פיצה בועז", בחורה חיננית, אנרגטית ויפה, העונה לשם מירב, כדי לתהות על סודות הפיצה של "פיצה בועז", והופתענו לגלות במקום מספר רב של סועדים בשעת ערב מאוחרת, ביניהם גם את ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, חבר ולקוח קבוע של המקום, מזה שנים רבות. הרבה אינפורמציה על סודות הפיצה, לא הצלחנו לקבל ממירב, אבל גם המעט שהסכימה לגלות, מרשים ומעניין.
מספרת לי מירב: את "פיצה בועז" ייסד בועז לפני כ-37 שנים, כשהוא משתמש במתכון סודי, שעובר במשפחה מדור לדור. כל הירקות, הגבינות וחומרי הגלם מגיעים מהיצרנים המובחרים ביותר. את חומרי הגלם שלהם הם בוחרים לאחר מחקר קפדני, ואפילו בבצק, כך אומרים, יש מרכיבים יוקרתיים, המיוחדים ל"פיצה בועז". הירקות מגיעים מחוות גידול יוקרתית, ושמן הזית מיצרן איטלקי שזכה בפרסים רבים.
על הרצינות של "פיצה בועז" אפשר ללמוד בכל שלבי ההכנה של הפיצות – מהכנת הבצק, דרך הטיפול בו ועד השימוש בחומרי הגלם. מתכון הבצק שלהם סודי, ואיש לא יודע מה הופך את הטעם והמרקם שלו לטעימים כל כך. כמה מכרישי העיר, מהם ניסינו לסחוט מעט מידע, גילו לנו, כי הבסיס לבצק של "פיצה בועז" היא מחמצת, שעוברת מדור לדור.
אבל לא רק פיצה ניתן להשיג אצלם. מנת הדגל שלהם היא בכלל פסטת שמנת פטריות, עם טעם של גן עדן, שנשאר בפה שעות ארוכות אחרי הסעודה. בנוסף, ניתן למצוא במקום לחם שום, מלאווח חלומי, בייגל טוסט, זיוות, קינוחים מתקתקים וטעימים ועוד.
מירב, שמנהלת את המקום יחד עם בעלה שמואל, מבקשת להדגיש שכל מוצרי הפיצרייה כשרים בכשרות בד"ץ בית יוסף. הם עושים משלוחים באזור רמלה, קריית האומנים, ישרש ומושבי הסביבה. כמו כן, ניתן ליהנות מכל המאפים שלהם בהזמנת קייטרינג לאירועים, מסיבות סיום, בר מצוות, עלייה לתורה וכד'.
שעות הפתיחה שלהם הן: בימים א' עד ה', מהשעה 16:30 עד לשעה 23:00. טלפונים: 050-5937279, 08-9206020
פיצה בועז, מרכז מסחרי, וייצמן 9, רמלה. מומלץ בחום!