55 בוגרים סיימו בהצלחה את התכנית המיוחדת במסגרתה השתתפו בהליך שיקום שתרם להתקדמותם בכל תחומי החיים. סגן ראש עיריית רמלה מאור אשש: מאז נפתח ברמלה בית המשפט הקהילתי, נעשה צעד משמעותי ותורם נוסף, למען מתן הזדמנות נוספת ואמיתית לעבריינים לבחור בדרך הטוב, יבורכו המשתתפים וכל המעורבים
בית המשפט הקהילתי ברמלה רשם הצלחה מרשימה בשנות פעילותו בעיר מאז נוסד ב- 2015. בית המשפט הקהילתי הוא מיזם ניסיוני ומודל חדש (בארץ) בהליך הפלילי, שמטרתו היא שיקום העבריין ולא הענשתו, על מנת לשפר את התמודדותה של המערכת המשפטית בעבריינות חוזרת (רצידיביזם). מודל זה, של בתי משפט המכונים "פותרי-בעיות", פועל בלא מעט מדינות בעולם המערבי ומקובלים במיוחד בארה"ב, אוסטרליה, ניו זילנד וקיים גם בבאר שבע. השבוע (יום ב') נערך ערב סכום מיוחד לפעילותו של בית המשפט ברמלה במסגרתו סיימו את התכנית בהצלחה 55 משתתפים שטופלו בהליך המיוחד ושולבו במספר תוכניות שיקום שתרמו תרומה חשובה ומשמעותית להתקדמותם של הנאשמים בכל תחומי החיים ובשלבי הליכי השיקום.
האירוע נערך במעמד נשיאת בתי המשפט השלום במחוז המרכז, השופטת הגב' עינת רון, שופטת בית המשפט הקהילתי ברמלה הגב' נירה דסקין, סגן ראש עיריית רמלה מאור אשש, נציגי הפרקליטות ובתי המשפט, נציגי אשלים ג'וינט ישראל, הסנגוריה הציבורית, שרות המבחן, מחלקת תביעות של משטרת ישראל, מחלקת הרווחה בעיריית רמלה ואורגני העירייה.
סגן ראש עיריית רמלה מאור אשש, ברך בשמו של ראש העיר מיכאל וידל, ואמר כי בעשורים האחרונים התפתחה נישה של בוררות וגישור, שאנו שותפים לה וגאים בה. אשש: "מאז נפתח ברמלה בית המשפט הקהילתי, נעשה צעד משמעותי ותורם נוסף, למען מתן הזדמנות נוספת ואמיתית לעבריינים לבחור בדרך הטוב. הפיילוט שהחל כאן ברמלה ב- 2015 בהקמתו של המשפט הקהילתי הפך להצלחה. הרציונאל מאחורי הגישה שאותה אימצנו תוך ריכוז מאמץ מערכתי בקהילה, כדי להביא לפתרון ארוך טווח של הבעיות, צלח והביא תקווה רבה לכלל משתתפי התכנית. אני מבקש להודות בשמי ובשמו של ראש עיריית רמלה מיכאל וידל, למנהיגות השיפוטית בישראל, שבחרה לפתח יוזמה חברתית זו של תיקון דפוסי התנהגות בתוך הקהילה, בראשה מערכת המשפט בישראל". אשש הוסיף: "ולכם 55 משתתפים יקרים ובוגרי התכנית, שגילתם אומץ לב אישי, משפחתי וחברתי, שאמרתם די לעבריינות ובחרתם במסלול החיים הטוב, הנורמטיבי שמעצים אתכם ואת משפחתכם, תבורכו. אני מאחל מכל הלב דרך צלחה, הגשמה ובחירות נכונות". אשש הודה למנהל ומרכז בית המשפט הקהילתי עו"ד מאיר אוחנה ולכבוד שופטת נירה דסקין, שמכירה את רב תרבויותיה של העיר על אופייה ומנהגיה ובדרכה המיוחדת והערכית הביאה להצלחת התכנית.