מצרכים:
- 2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)
- כוס ושליש (265 ג') סוכר
- 1 כוס (200 ג') שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
- 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
מערבבים בקערה (קערת הקמחים):
- 2 כוסות (280 ג') קמח
- 1 שקית (10 ג') אבקת אפיה
- 1 כפית (3 ג') שטוחה אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות (40 ג') קקאו
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים (בכף או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, 2 כוסות מים (קודם פושרים ואז רותחים) ובסוף את קערת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת מאוד דלילה).
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 35-45 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה בעזרת קיסם. אם יוצא רטוב- בדקו עוד 5-10 דקות שוב, אם יוצא יבש- העוגה מוכנה). הערה: מאחר והבלילה נוזלית לעיתים לוקח לעוגה יותר זמן להאפות. פשוט השאירו בתנור עד שהעוגה מוכנה, כמה זמן שזה לוקח. אם במקרה החלק העליון מתחיל להשחים מידי, יש להנמיך את המעלות ל170-165 ולהמשיך לאפות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) שופכים עליה ציפוי שוקולד ומכסים בניילון נצמד.
ציפוי שוקולד טעים ופשוט
המצרכים:
- חבילת שוקולד מריר (100 גרם(
- 20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה
- 3 כפות מים רותחים
אופן הכנה:
מניחים את המרכיבים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל. מוצאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים על העוגה כשהיא מוכנה וחמה.
ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזי מלך קצוצים.
ציפוי גנאש שוקולד
חומרים:
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת ריץ' (125 מ"ל(
אופן ההכנה:
-מביאים את השמנת לרתיחה (אם משתמשים בריץ' יש לחמם בלבד). מניחים בפנים את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. שופכים על העוגה בעודה חמה.
ציפוי לעוגה מקקאו
חומרים:
3 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפות שמן או 30 גרם חמאה מומסת (הערה: עם שמן הציפוי יוצא יותר נוזלי)
4 כפות מים רותחים
3-4 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)
אופן ההכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי(